ua en ru

ДАІ попереджає про туман та ожеледицю на дорогах України в наступні три доби

Державтоінспекція України попереджає про несприятливі погодні умови, мокрий сніг, туман і ожеледицю та просить водіїв неухильно дотримуватися правил дорожнього руху. Про це повідомляє прес-служба відомства.

Так, 15 січня, вночі і вранці місцями туман, видимість 200-500 м; у західній частині місцями пориви вітру 15-20 м/с, на Закарпатті та в Карпатах місцями сильні опади, вночі та вранці налипання мокрого снігу, ожеледь.

16-17 січня мокрий сніг і дощ, місцями налипання мокрого снігу, лише 16 січня у східних областях, Приазов'ї та в Криму, вдень 17 січня у західних областях без істотних опадів.

15-16 січня в гірських районах Львівської області очікується небезпека сходження снігових лавин.

Державтоінспекція України звертає увагу водіїв на складні погодні умови і закликає водіїв до неухильного дотримання Правил дорожнього руху: "Під час сильних опадів необхідно рухатися з включеним ближнім світлом фар (чи протитуманними фарами), дотримуватися швидкісного режиму, правил паркування (аби не заважати роботі снігоприбиральної техніки ), з особливою обережністю рухатися по мостах і естакадах, відмовитися від ризикованих маневрувань, які при несприятливих погодних умовах можуть привести до створення аварійних ситуацій", - відзначили в ДАІ.

Читайте також: Прогноз погоди на сьогодні: в Україні без опадів, ожеледиця і температура від -10 до +3.