ua en ru

Г.Москаль просить СБУ перевірити інформацію про затримання В.Балоги з чеком на суму 125 млн євро

Народний депутат від НУ-НС Геннадій Москаль просить главу СБУ Валерія Хорошковського перевірити інформацію про те, що на швейцарсько-німецькому кордоні затримано екс-главу Секретаріату президента України Віктора Балогу з чеком на суму 125 млн євро. Відповідне прохання міститься в депутатському запиті Г.Москаля на ім'я В.Хорошковського, передає прес-служба «Народної самооборони».
У коментарі для РБК-Україна Г.Москаль уточнив, що про затримання громадянина України з чеком на суму 125 млн євро він дізнався з електронних ЗМІ. «У мене багато де в світі є знайомі, завдяки яким я з'ясував, що німецькі митники на швейцарсько-німецькому кордоні затримали Віктора Балогу. От нехай це СБУ і перевірить», - сказав народний депутат.
В його запиті також сказано, що В.Балога має рахунки в швейцарських банках, користується підтримкою посла України в Швейцарії Ігоря Діра, а також користується дипломатичним паспортом. «Він повинен був здати диппаспорт, коли пішов зі своєї посади, як я його здав свого часу - через консульський відділ МЗС. До речі, брат Балоги, який керує комерційною структурою, теж має дипломатичний закордонний паспорт. І взагалі, звідки у Балоги рахунки за кордоном? Адже на їх відкриття потрібен дозвіл Нацбанку України», - резюмував Г. Москаль.