ua en ru

G7 розширює співпрацю з інтернет-концернами в боротьбі з тероризмом

G7 розширює співпрацю з інтернет-концернами в боротьбі з тероризмом Фото: прапори країн G7 (army.mil)

У засіданні "Великої сімки" вперше взяли участь представники Google, Microsoft, Facebook і Twitter

Країни "Великої сімки" (G7) мають намір розширити співпрацю з провідними інтернет-концернами в боротьбі з тероризмом. Про це свідчить документ, ухвалений у п'ятницю, 20 жовтня, за підсумками дводенної зустрічі глав МВС країн G7 в Італії, передає DW.

У засіданні G7, крім міністрів з США, Канади, Німеччини, Франції, Великої Британії, Італії і Японії вперше взяли участь представники Google, Microsoft, Facebook і Twitter.

На думку міністрів внутрішніх справ, "Ісламська держава" та інші терористичні угруповання, як і раніше, використовують інтернет для поширення пропагандистських матеріалів, пошуку нових прибічників, підбурювання до насильства і закликів до скоєння терактів, і щоб припиняти діяльність терористів в інтернеті, необхідно співпраця влади з приватними компаніями та представниками громадянського суспільства

Глава італійського відомства Доменіко Мінніті заявив, що на зустрічі зроблено крок до створення антитерористичного альянсу урядів і великих інтернет-компаній.

Зокрема, сторони домовилися про можливість видалення терористичного контенту з мережі протягом двох годин після його появи.

Нагадаємо, компанія Google проводить ретельну перевірку спроб використовувати її ресурси та інтернет-майданчики, такі як YouTube і Gmail, в політичних цілях.