ua en ru

G7 закликає Україну захистити свободу ЗМІ після публікацій "Миротворця"

G7 закликає Україну захистити свободу ЗМІ після публікацій "Миротворця" Фото: G7 стурбована публікаціями "Миротворця"

Велика сімка засудила публікацію даних журналістів, які працюють у зоні АТО

Країни Великої сімки (G7) закликають українську владу захистити свободу засобів масової інформації після публікацій списку акредитованих на підконтрольних територіях Донбасу журналістів сайтом "Миротворець". Про це йдеться у заяві послів G7, передає прес-служба посольства Японії в Україні.

"Посли G7 глибоко стурбовані останнім суттєвим розкриттям персональних даних журналістів веб-сайтом "Миротворець". Це суперечить духу і букві українського законодавства, яке чітко визначає, що персональні дані можуть бути публічно оприлюднені у разі індивідуальної згоди. Це також суперечить міжнародним зобов'язанням України", - йдеться в заяві.


Посли G7 відзначили, що характеристика всіх перелічених у списку журналістів як "колабораціоністів з терористами" загрожує їхній безпеці і свободі ЗМІ в Україні.

"Журналісти повинні мати можливість виконувати свою роботу без погроз, утисків і залякування... закликаємо українську владу забезпечити захист свободи засобів масової інформації в Україні", - йдеться в заяві.

Нагадаємо, поліція просить представників ЗМІ дати свідчення по справі "Миротворця".