ua en ru

G20 закликає США терміново знайти вихід з кризи

Представники найбільших економік світу вимагають від США вжити термінових заходів для подолання політичного глухого кута, який може стати причиною дефолту країни.

Представники найбільших економік світу вимагають від США вжити термінових заходів для подолання політичного глухого кута, який може стати причиною дефолту країни. Про це повідомляє "Росія 24".

Такий заклик міститься в підсумковому комюніке G20. Водночас міністр фінансів США Джейкоб Лью і голова Федеральної резервної системи Бен Бернанке у рамках традиційного вечері міністрів фінансів і глав центробанків G20 заявили, що ситуація з підвищенням "ліміту" держборгу США вирішиться до 17 жовтня. Про це повідомив міністр фінансів Росії Антон Сілуанов.

"Колеги з американського Мінфіну і ФРС висловилися, що вони сподіваються на вирішення цього питання найближчим часом - до 17 жовтня вони сказали, що, швидше за все, питання буде вирішено. Пан Лью, пан Бернанке вважають, що труднощі можуть бути подолані найближчим часом, сподіваються, що до 17 жовтня вони знайдуть спільне рішення з конгресом", - сказав він.

Він також зазначив, що учасники вечері приділили ситуації в США значну увагу.

Зазначимо, члени палати представників від Республіканської партії США звернулися до Президента країни Барака Обами з розширеною програмою подолання бюджетної і боргової кризи.

За словами джерел в конгресі США, суть пропозиції полягає в короткостроковому підвищенні порогу держборгу США і ухваленні бюджету на 2014 р. Зі свого боку республіканці вимагають від адміністрації демократів скорочення держвидатків.

"Якщо буде ситуація з невизначеністю довго тривати, то стійкість темпів зростання американської економіки може знизиться, це не на користь нікому", - зазначив Сілуанов.

Як очікується, 17 жовтня у США буде близько 30 млрд дол., тоді як витрати в наступні дні складуть близько 60 млрд дол. У Мінфіні США вважають, що наслідки дефолту будуть катастрофічними і будуть тривати десятиліттями.