ua en ru

G20 доручила розробити індикатори стабільності валютних курсів, обмеження сальдо поточних операцій поки не схвалено

"Велика двадцятка" доручила профільній робочій групі розробити індикатори стабільності валютного курсу, що його дотримуються країни, повідомив журналістам у Сеулі помічник президента Росії А.Дворкович. За його словами, результати цієї роботи обговорюватимуть на зустрічі міністрів фінансів G20 у першій половині 2011 р.

Відповідаючи на питання про те, як лідери "двадцятки" відреагували на рішення ФРС США емітувати додатковий обсяг валюти, він відповів, що ця тема поставала, але жодних конкретних заяв зроблено не було, повідомляє РБК.

А.Дворкович підтвердив, що Росія вважає за недоцільне ухвалення норми про обмеження сальдо поточних операцій 4% ВВП, запропонованої США. За його словами, ніяких конкретних формул "двадцятка" поки не схвалювала.

Нагадаємо, пропозицію про обмеження сальдо поточних операцій на рівні 4% від ВВП було висунуто міністром фінансів США Тімоті Гейтнером наприкінці жовтня на зустрічі міністрів фінансів країн "великої двадцятки". Її було підтримано переважно країнами "двадцятки", в яких спостерігається дефіцит рахунку поточних операцій,- Великобританією, Австралією, Канадою, Південною Кореєю та Францією. Проти висловилися більшість держав, що розвиваються (зокрема країни БРІК - Бразилія, Росія, Індія, Китай), а також Німеччина та Японія.