ua en ru

G20 планують почати автоматичний обмін податковою інформацією до кінця 2015 р

Країни-учасниці G20 планують до кінця 2015 р. почати між собою автоматичний обмін податковою інформацією. Про це йдеться в Санкт-Петербурзькій декларації лідерів "Групи двадцяти".

"Ми високо оцінюємо нещодавно досягнутий прогрес в області податкової прозорості і повністю схвалюємо пропозицію ОЕСР (Організація економічного співробітництва і розвитку) з приводу створення по-справжньому глобальної моделі для багатостороннього і двостороннього автоматичного обміну інформацією", - йдеться в документі.

Держави, що входять в G20, беруть на себе зобов'язання про прийняття автоматичного обміну інформацією в якості нового міжнародного стандарту, який повинен буде забезпечити конфіденційність і належне використання інформації, отриманої при обміні.

Крім того, країни-учасниці "двадцятки" повністю підтримують роботу ОЕСР з G20, спрямовану на презентацію нового єдиного глобального стандарту для автоматичного обміну інформацією в лютому 2014 р. і завершення опрацювання технічних деталей автоматичного обміну інформацією до середини 2014р.

У декларації наголошується, що ухилення від сплати податків та зниження податкового тягаря в транскордонному аспекті підривають стійкість фіскальних систем і довіру людей до справедливості податкової системи.

G20