ua en ru

G20 об'єднає зусилля по стимулюванню торгівлі

G20 об'єднає зусилля по стимулюванню торгівлі Фото: саміт G20 в Турції

Велика двадцятка підтвердила зобов'язання утримуватись від протекціоністських заходів

"Велика двадцятка" (G20) за підсумками роботи саміту в Анталії (Туреччина), 15 - 16 листопада 2015 року домовилася про координацію зусиль щодо стимулювання глобальної торгівлі та інвестицій. Про це йдеться в офіційному коммьюнике G20, повідомляється на офіційному сайті Кремля.

"Світова торгівля та інвестиції залишаються важливими рушійними силами економічного зростання і розвитку, що стимулюють зайнятість і сприяють підвищенню добробуту і всеосяжного зростання. Ми відзначаємо, що темпи зростання світової торгівлі досі нижче передкризових показників. Це результат як циклічних, так і структурних факторів", - йдеться в документі.

Зокрема, G20 має намір краще координувати зусилля щодо стимулювання торгівлі та інвестицій, в тому числі за допомогою Узгоджених стратегій зростання. Крім того, "Велика двадцятка" підтвердила свої зобов'язання утримуватися від вживання протекціоністських заходів у торгівлі і поступово скасовувати такі раніше вжиті заходи. З цією метою G20 доручила СОТ, ОЕСР і ЮНКТАД продовжити публікацію доповідей за обмежувальним заходам в області торгівлі і інвестицій, а також міністрам торгівлі країн-учасниць саміту проводити зустрічі на регулярній основі.

Країни-учасники саміту також прийшли до рішення, що СОТ повинна продовжувати грати центральну роль у стимулюванні економічного зростання і розвитку.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що учасники G20 створять культуру нетерпимості до корупції.