ua en ru

Фюле впевнений у підписанні УА між ЄС і Україною на саміті у Вільнюсі

Комісар ЄС з питань розширення та європейської політики сусідства Штефан Фюле висловив упевненість, що на Вільнюському саміті "Східного партнерства" у листопаді цього року буде підписано угоду про асоціацію між Україною та ЄС. Про це повідомляє служба BBC Україна.

Під вреся візиту до Москви, відповідаючи на запитання, чи не стане поразкою проекту "Східного партнерства" непідписання угоди про асоціацію та вільну торгівлю між ЄС і Україною, єврокомісар відповів:

"Східне партнерство" не провалиться. І ми налаштовані з прем'єр-міністром Ленке (керівник уряду Молдови), з іншими членами "Східного партнерства" досягти результату щодо очікувань, використовуючи Вільнюський саміті як місце, щоб в першому випадку (з Україною) підписати, а в другому випадку (з Молдовою ) - парафувати ці дуже важливі угоди з нашими партнерами".

Також єврокомісар нагадав, що у випадку з Україною існують умови, які Київ погодився виконати до підписання угоди. Прем'єр-міністр України Микола Азаров назвав ці умови не тільки цілком прийнятними, а й корисними для України.

Читайте також: Фюле розраховує підписати УА з Україною 28-29 листопада на саміті у Вільнюсі