ua en ru

Фюле закликав опозицію брати конструктивну участь у роботі над порядком денним ЄС

Комісар Європейського Союзу з питань розширення та європейської політики сусідства Штефан Фюле закликав опозицію брати конструктивну участь у роботі над порядком денним ЄС. Про це він заявив вчора на спільній прес-конференції з прем'єр-міністром України Миколою Азаровим і віце-прем'єр-міністром - міністром закордонних справ Ірландії Еамоном Гілмором в Люксембурзі, повідомляє прес-служба Кабміну.

"Ми закликали прем'єр-міністра Миколу Азарова зробити все можливе для того, щоб створити сприятливе середовище для співпраці з питань реформ, які цікавлять Європейський Союз. Водночас я хочу закликати опозиційні сили брати конструктивну участь у роботі над порядком денним Європейського Союзу", - сказав Фюле.

Також він зазначив, що Україна досягла прогресу у проведенні реформ.

"Сьогодні відновилося відчуття відданості та руху у правильному напрямку у наших відносинах. Україна досягла непоганого прогресу у певних своїх напрямках", - сказав єврокомісар.

При цьому Фюле засвідчив відданість ЄС щодо запровадження безвізового режиму з Україною.

Відзначимо, водночас Микола Азаров вчергове засвідчив відданість євроінтеграційному курсу України та зауважив, що реформи, які здійснює уряд на вимогу Європейського Союзу, в першу чергу потрібні самій Україні.