ua en ru

Фюле підтвердив, що економічна частина УА може бути підписана після виборів Президента України

Європейський комісар з питань розширення та політики сусідства Штефан Фюле підтвердив, що економічна частина угоди про асоціацію між Україною та ЄС може бути підписана після виборів Президента України.

Європейський комісар з питань розширення та політики сусідства Штефан Фюле (на фото) підтвердив, що економічна частина Угоди про асоціацію між Україною та ЄС може бути підписана після виборів Президента України. Про це він заявив в інтерв'ю ЄС-плюс.

Раніше про таку можливість заявляв прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк.

Так, на запитання, чи може бути підписана економічна частина УА в червні, Фюле зазначив: "Так, вона найважливіша, але в той же час ми бачимо важливість проведення чесних і вільних президентських виборів, які відбудуться у травні. І ми сподіваємося, що через місяць після виборів ми зможемо опинитися в найкращій ситуації для завершення процесу підписання, в тому числі включаючи інші важливі частини Угоди про асоціацію, які залишаються інтегрованими в одну угоду".

Крім того, він зазначив, що планує незабаром відвідати Україну.

"Зі мною поїдуть експерти та колеги з Європейської комісії, щоб напрацювати конкретні "дорожні карти" в різних сферах, таких як торгівля, фінанси, енергетика, допомога промисловості. І я також дуже зацікавлений продовжувати діалог з парламентаріями у Верховній Раді", - зазначив Фюле.

Нагадаємо, напередодні у Брюсселі прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк обговорив із Фюле підготовку Україною торговельної частини Угоди про асоціацію з ЄС.

Раніше в березні Фюле в інтерв'ю Die Welt заявив, що Єврокомісія підтверджує свою пропозицію про прийняття України до складу Європейського союзу.

Нагадаємо, 21 березня у Брюсселі Україна і Євросоюз підписали політичну частину Угоди про асоціацію. Як уточнили в МЗС, підписана УА між Україною та ЄС залишається цілісним документом.