ua en ru

Угода про асоціацію з ЄС залишається цілісним документом, - МЗС України

Міністерство закордонних справ України наголошує, що угода про асоціацію між Україною і Європейським Союзом залишається цілісним документом.

Міністерство закордонних справ України наголошує, що угода про асоціацію між Україною і Європейським Союзом залишається цілісним документом. Про це йде мова в заяві українського зовнішньополітичного відомства з приводу підписання сьогодні у Брюсселі політичних положень угоди про асоціацію.

"Угода про асоціацію залишається цілісним документом. Сторони домовилися якнайшвидше завершити процедури укладення торговельно-економічної частини Угоди та розпочати її практичну імплементацію, зокрема щодо створення поглибленої та всеохоплюючої зони вільної торгівлі", - йдеться в заяві.

Як зазначають в українському зовнішньополітичному відомстві, підписані сьогодні політичні положення угоди підтверджують відданість сторін статуту ООН та основоположним документам ОБСЄ, а також готовність тісно взаємодіяти з метою забезпечення незалежності, суверенітету, територіальної цілісності і непорушності кордонів України, стабільності та безпеки в регіоні.

"Ця подія стала історичною віхою у розбудові двосторонніх відносин між Україною та ЄС на принципах політичної асоціації та економічної інтеграції, яка формально закріплює цивілізаційний вибір України на користь європейських цінностей демократії, верховенства права, дотримання прав та свобод людини", - йдеться в заяві.

У МЗС України розглядають підписання та імплементацію угоди про асоціацію розглядаємо як важливий крок у напрямку реалізації стратегічної мети держави - набуття членства в Європейському Союзі.

Нагадаємо, сьогодні, 21 березня 2014 р., прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк та глави держав і урядів 28 країн Європейського Союзу підписали політичну частину угоди про асоціацію між Україною та Євросоюзом. При цьому формально угода про асоціацію була підписана повністю, однак наразі чинності набувають лише її політичні положення.