ua en ru

Єврокомісар Фюле скасував візит до України

Європейський комісар з питань розширення та європейської політики сусідства Штефан Фюле скасував раніше запланований візит в Україну. Про це РБК-Україна повідомив речник Представництва ЄС в Україні Давид Стулік.

Європейський комісар з питань розширення та європейської політики сусідства Штефан Фюле (на фото) скасував раніше запланований візит в Україну. Про це РБК-Україна повідомив речник Представництва ЄС в Україні Давид Стулік.

При цьому він не надав жодних інших подробиць.

Завтра в Києві Фюле повинен був провести переговори з представниками української влади, опозиції і громадянського суспільства.

Раніше сьогодні Кабінет міністрів України призупинив укладення угоди про асоціацію між Україною та Європейським Союзом. Про це йдеться розпорядженні уряду від 21 листопада 2013 р. № 905-р.

Опозиція заблокувала Верховну Раду і вимагає звіту Президента і прем'єра.

Нагадаємо, 19 листопада, у вівторок, Фюле вже знаходився в Україні. Вранці він відвідав Верховну Раду. Під час візиту Фюле у ВР він зустрівся з головою Верховної Ради України Володимиром Рибаком - обговорювалося питання про виконання Україною зобов'язань перед ЄС. Потім Фюле зустрівся з Президентом Віктором Януковичем.

Зазначимо, сьогодні Верховна Рада відмовилася ухвалювати законопроект про лікування ув'язнених за кордоном, регіоналів і комуністів не влаштував жоден із шести запропонованих варіантів, що дозволяють Юлії Тимошенко виїхати за кордон. У зв'язку з цим почалися розмови про те, що ЄС може підписати угоду про асоціацію, а тиск в питанні Тимошенко відкласти на період ратифікації угоди парламентами європейських країн.