ua en ru

Фунт оновив тижневий мінімум проти долара

Фунт оновив тижневий мінімум проти долара Фото: долари (twitter.com/nab_ukr)

Значення індексу долара (DXY) становить 97,05 пункту проти сесійного мінімуму 97,03

В п'ятницю на торгах в Європі американський долар торгується в мінусі проти більшості валют і в плюсі проти британської валюти. Значення індексу долара (DXY) становить 97,05 пункту проти сесійного мінімуму 97,03, говорить аналітик Альпарі Владислав Антонов.

Пара євро/долар відновилася до 1,1235 і за останніми даними стабілізувалася на позначці 1,1223 (+0,12%). Додаткову підтримку єдиній валюті надає зниження прибутковості трежеріс.

Пара фунт/долар впала до 1,2845 (-0,70%) і на момент написання огляду британська валюта намагається встати з колін. Спроби відновитися стримуються зростанням пари євро/фунт (+0,80%). Позиції фунта стерлінга підкосилися в четвер після перегляду індексу ВВП Великобританії за перший квартал 2017 року.

Далі будуть опубліковані уточнені дані по ВВП США за перший квартал і замовленнях на товари тривалого користування, а також індекс споживчих настроїв від Університету Мічигану. За прогнозами очікується, що ВВП складе 0,9%, а не 0,7%, як повідомлялося раніше. По замовленнях на товари тривалого користування чекають зниження на 1,2%. Якщо показники співпадуть з прогнозними значеннями, то вони не дуже сильно вплинуть на динаміку курсу долара.

Пара євро/долар троє діб перебуває в бічному тренді. Торговий діапазон звузився до 50 пунктів. Верхня межа діапазону проходить через рівень 1,1240, нижня - через 1,1190. Вихід ціни з діапазону визначить напрям курсу євро на наступний тиждень.