ua en ru

FT: JKX Oil&Gas планує подати позов проти України на 270 млн доларів

FT: JKX Oil&Gas планує подати позов проти України на 270 млн доларів Фото: JKX Oil&Gas планує подати позов проти України

Глава компанії Тім Рід заявив, що хоче якомога швидше покласти край конфлікту з Україною

Новий глава британської нафтогазової компанії JKX Oil&Gas Тому Рід планує подати позов у розмірі 270 млн доларів проти України за те, що сума виплачується компанією податку на виробництво була завищена, повідомляє Financial Times.

"Ми хотіли б покласти край конфлікту з урядом України якомога швидше", - заявив Рід.

За словами глави компанії, пріоритетом є якнайшвидше завершення цієї справи, навіть якщо це означає деякі поступки. Рід зазначив, що ситуація сильно відволікає керівництво JKX Oil&Gas від їх головного завдання - видобування нафти і газу.

Як повідомляє джерело, близьке до керівництва компанії JKX Oil&Gas витратить близько 2 млн доларів на рік на судові витрати в Гаазі, у зв'язку з чим рада директорів підтримує рішення піти на поступки. Однак при цьому невідомо, який відсоток знизять суму позову.

Нагадаємо, в лютому 2015 року JKX Oil & Gas plc звернулася в Міжнародний арбітражний суд з позовом проти України. Компанія стверджувала, що належить їй, Полтавська газонафтова компанія, починаючи з 2011 року, виплачувала завищену рентну плату, і тепер вимагає виплатити їй компенсацію близько 180 млн доларів.