ua en ru

ФСБ заявила про "українські вербувальні пункти" на адмиінкордоні з Кримом

ФСБ заявила про "українські вербувальні пункти" на адмиінкордоні з Кримом Фото: ФСБ (youtube.com.-tvc)

За заявою спецслужб, українська влада "перешкоджає курортному сезону в Криму

Федеральна служба безпеки Російської Федерації (ФСБ РФ) заявила про "українські вербувальні пункти" на адмінкордоні з окупованим Росією півостровом Крим. Про це повідомляють російські ЗМІ.

"Спецслужби України створили на кордоні з Кримом призовні пункти, в яких примушують до співпраці кримчан, які перетинають кордон", - йдеться в повідомленні.

За словами глави "кримського ФСБ" Віктора Палагіна, його співробітники також "піддавалися вербуванню". Він додав, що українська влада "створює перешкоди того, щоб у Криму відбувся курортний сезон". За його словами, щомісяця до нього приходять його співробітники і пишуть явки з повинною про те, що нібито українські спецслужби завербували їх для роботи на Київ.

"Вербуються кримчани, створені фільтри з числа співробітників Служби безпеки України та Головного розвідуправління Міністерства оборони. Кримчани змушені проходити через вербувальний пункт. Більш-менш керівник маленької ланки підлягає вербуванню", - заявив Палагін.

У свою чергу, співробітники компаній-перевізників спростовують подібні заяви про вербувальних пунктах СБУ на адмінграніце з Кримом.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Аброр Азімов, якого звинувачують в організації теракту в метро Санкт-Петербурга, розповів про тортури в "секретної в'язниці" ФСБ РФ.