ua en ru

ФСБ затримала директора компанії, яка поставила газотурбінні установки Siemens в Крим

ФСБ затримала директора компанії, яка поставила газотурбінні установки Siemens в Крим Фото: корпорація Siemens (corporate.siemens.com.au)

Топ-менеджер "Силових машин" підозрюється в розголошенні держтаємниці

Генеральний директор "Силових машин" Роман Філіппов затриманий в Петербурзі співробітниками Федеральної служби безпеки. Про це повідомляє "Фонтанка", посилаючись на власні джерела.

Зазначається, що дата і обставини затримання поки не відомі.

Приводом для інтересу правоохоронних органів до топ-менеджеру стала підозра в розголошенні держтаємниці, уточнюють джерела видання.

В Управлінні ФСБ по Петербургу і Ленобласті і прес-службі "Силових машин" поки не коментують дану інформацію.

Як повідомлялося раніше, арбітражний суд Москви залишив позов Siemens у справі про постачання в анексований Крим його газотурбінних установок без змін до 21 серпня.

Свій позов компанія подала 11 липня. У позові згадуються такі компанії, як ВАТ "Зовнішньоекономічне об'єднання "Технопромекспорт", ТОВ "Сіменс технології газових турбін" і ТОВ "Зовнішньоекономічне об'єднання "Технопромекспорт".

Суд зажадав прийняти забезпечувальні заходи.

Позивач пояснює, що своє спільне підприємство з "Силовими машинами" - "Сіменс технології газових турбін" включив в позов в "інформаційних цілях", а претензії по суті відносяться до "Технопромекспорт" як учаснику проекту в Тамані.

Нагадаємо, Росія могла завезти в Крим ще дві газові турбіни.