ua en ru

ФСБ звинуватила Україну у підготовці терактів у Криму

ФСБ звинуватила Україну у підготовці терактів у Криму Фото: РФ звинувачує в теракті в Криму Україну

ФСБ заявляє про затримання співробітника української розвідки, підозрюваного в організації терактів

Федеральна служба безпеки Російської Федерації звинувачує Україну в підготовці терактів на території анексованого РФ Криму. Про це йдеться в повідомленні прес-служби ФСБ.

"Федеральною службою безпеки Російської Федерації попереджено скоєння в Республіці Крим терористичних актів, підготовлених Головним управлінням розвідки Міністерства оборони України, об'єктами яких були визначені критично важливі елементи інфраструктури і життєзабезпечення півострова", - сказано в повідомленні.

При затриманні терористів загинув співробітник ФСБ

Наголошується, що в ході оперативно-розшукових заходів у ніч з 6 на 7 серпня в районі Армянська була виявлена група диверсантів. У відомстві заявляють, що при затриманні терористів в результаті вогневого контакту загинув співробітник ФСБ Росії.

"На місці сутички виявлені: 20 саморобних вибухових пристроїв сумарною потужністю понад 40 кілограмів у тротиловому еквіваленті, боєприпаси і спеціальні засоби ініціювання, штатні протипіхотні та магнітні міни, а також гранати і спецзброя, що складаються на озброєнні спеціальних підрозділів збройних сил України", - сказано в повідомленні.

Один з організаторів терактів в Криму – співробітник ГУ розвідки Міноборони України

У відомстві стверджують, що одним з організаторів терактів у Криму є Євген Панів - житель Запорізької області, співробітник Головного управління розвідки Міністерства оборони України, який зараз затриманий і дає свідчення.


У ФСБ також заявляють про ліквідацію агентурної мережі української розвідки в Криму.

"Вжитими заходами на території півострова Крим ліквідована агентурна мережа Головного управління розвідки Міністерства оборони Збройних сил України. Затримані особи з числа громадян України та Російської Федерації, які надавали сприяння в підготовці терористичних актів, які дають свідчення", - підкреслюється в повідомленні.

Здійснені спроби прориву диверсійно-терористичних груп

Крім того, як заявляють в ФСБ, в ніч на 8 серпня спецподраздения Міноборони України здійснили дві спроби прориву диверсійно-терористичних груп, які були відвернені.

"Спроби прориву прикривалися масованим обстрілом з боку суміжної держави і бронетехнікою збройних сил України. В ході вогневого контакту загинув військовослужбовець МО РФ", - стверджує відомство.

Зазначається, що слідчим відділом УФСБ Росії по Республіці Крим та місту Севастополю порушено кримінальну справу. Проводяться додаткові оперативні заходи та слідчі дії. Прийняті додаткові заходи безпеки в місцях масового перебування та відпочинку людей, а також по охороні об'єктів критично важливої інфраструктури та життєзабезпечення.

Крім того, посилено прикордонний режим на кордоні з Україною.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що РФ продовжує посилювати новим озброєнням підрозділи морської охорони прикордонного підрозділу ФСБ з Криму.