ua en ru

FSA оштрафувало Девіда Айнхорна на 11,2 млн дол. за інсайдерську торгівлю

Британське управління фінансових послуг (FSA) оштрафувало на 7,2 млн фунтів (11,2 млн дол.) одного з найавторитетніших керівників у галузі хедж-фондів Девіда Айнхорна за інсайдерську торгівлю. Сам інвестор стверджує, що його завірили в тому, що інформація не є конфіденційною. FSA же переконана: такий високопоставлений і досвідчений менеджер не міг не розуміти, що робить.

Айнхорн, що заснував хедж-фонд Greenlight Capital, який управляє активами на 7,8 млрд дол., - один з самих публічних представників галузі, яка традиційно прагне триматися в тіні. Він відомий перш за все своєю атакою на інвестбанк Lehman Brothers перед його банкрутством в 2008 році, а також пристрастю до покеру. Британський фінансовий регулятор FSA в четвер зробив його ще і своєю самою високопоставленою жертвою у справі про інсайдерську торгівлю, оштрафувавши його і компанію на 7,2 млн фунтів. Це другий за величиною штраф за інсайд в історії британського регулятора, який поступається величиною тільки 9,6 млн дол., виписаним в листопаді минулого року інвесторові з Дубая.

За версією FSA, в червні 2009 року Айнхорн поспілкувався з брокером і менеджментом Punch Taverns, яка об'єднує 5 тис. пабів, і дізнався від них, що компанія готується до додемісії. Після цього він за декілька днів скоротив свій пакет в ній з 13,3 до 8,9% акцій. Коли оголошення про додемісію було зроблене, акції Punch Taverns звалилися на 29%, а Greenlight Capital уникнув втрати 5,8 млн фунтів (9 млн дол.).

Нагадаємо, фондові торги в Європі 26 січня завершилися підвищенням провідних індексів.