ua en ru

ФРС США планує ввести додаткові заходи стимулювання економіки

Федеральна резервна система (ФРС) планує ввести додаткові заходи стимулювання економіки країни. Про це повідомляється в опублікованому сьогодні протоколі засідання Федерального комітету з операцій на відкритому ринку США від 12-13 вересня 2012 р.

Згідно з текстом протоколу, більша частина представників ФРС погодилася з необхідністю введення додаткових заходів стимулювання економіки, які будуть змінюватися в залежності від рівня інфляції, безробіття та інших факторів. Однак загальної згоди щодо факторів, які слід розглядати при прийнятті даної програми, на даний момент поки не досягнуто.

Нагадаємо, 13 вересня ц.р. ФРС США оголосила новий раунд кількісного пом'якшення, в рамках якого буде щомісяця купувати іпотечні облігації на 40 млрд дол. Крім того, ФРС продовжила очікуваний період збереження облікової ставки поблизу нуля до середини 2015 р., випливає з заяви комітету з операцій на відкритому ринку (FOMC). Також ФРС продовжить до кінця 2012 р. операції з продовження середнього терміну погашення паперів у своєму портфелі (неофіційно - операція "Твіст"). В рамках цієї програми Федеральний резерв продає короткострокові і купує на ту ж суму більш довгострокові папери.

Читайте також: ФРС США оголосила новий раунд QE і зберегла облікову ставку