ua en ru

ФРС США залишила ключову ставку на колишньому рівні

ФРС США залишила ключову ставку на колишньому рівні Фото: ФРС США залишила ключову ставку на колишньому рівні

Темпи економічного зростання є помірними

Комітет з відкритих ринків Федеральної резервної системи (ФРС) США зберіг базову ставку по федеральних кредитних коштів на рекордно низькому рівні 0-0,25% річних. Про це йдеться в прес-релізі ФРС.

Інформація, отримана комітетом з відкритих ринків ФРС США, вказує на те, що темпи економічного зростання є помірними. Також помірне зростання показали споживчі витрати домашніх господарств та інвестиції в основний капітал, поліпшення показав і житловий сектор. Показники чистого експорту були слабкими.

Крім того, наголошується, що продовжив поліпшуватися і ринок праці, а інфляція продовжує залишатися на рівні нижче довгострокових прогнозів, відбивши зниження цін на енергоносії та імпорт енергоресурсів.

У повідомленні наголошується, що комітет підтвердив свою думку, що нинішній діапазон ставки від 0 до 0,25% залишається виправданим. У дальнейше рішення по ставці буде прийматися з урахуванням широкого спектру інформації, в тому числі вжитих заходів на ринку праці, показники інфляційного тиску та інфляційних очікувань, а також показання щодо фінансових і міжнародним подіям".

Індекс Нью-Йоркської фондової біржі відразу після рішення ФРС впав на 0,7% з 10288 до 10223 пунктів.

Нагадаємо, раніше Світовий банк застеріг ФРС США від підвищення процентної ставки.