ua en ru

ФРС США залишила базову облікову ставку в діапазоні 0-0,25% (доповнення)

Федеральна резервна система (ФРС) США ухвалила рішення зберегти ключову облікову ставку в діапазоні 0-0,25% річних, говориться в повідомленні ФРС, поширеному за підсумками сьогоднішнього засідання комітету з операцій на відкритому ринку (FOMC). Це рішення прогнозувалося більшістю аналітиків. Відповідно до поточної оцінки рівня інфляції і темпів зростання економіки. даний розмір базової облікової ставки збережеться до середини 2013 р.
Крім цього, у повідомленні говориться, що в III кварталі 2011 р. економіка США демонструвала зростання, але, на думку експертів ФРС, воно обумовлений тимчасовими факторами. Крім того, останні звіти свідчать про збереження великого обсягу безробіття, незважаючи на зусилля, яких докладають регулятори для її зниження. ФРС фіксує зниження рівня інфляції, яке відбулося на тлі часткового зниження цін на енергоресурси і ряд товарів широкого вжитку.
Для підтримки подальшого відновлення економіки і боротьби з інфляцією комітет у рамках рішення, прийнятого у вересні ц.р, продовжить збільшувати обсяг заміщення короткострокових паперів довгостроковими. Поряд з цим комітет продовжить перегляд своїх боргових активів з переведенням їх з державних цінних паперів в іпотечні цінні папери з їх подальшою пролонгацією і продажем на аукціоні.
Підкреслюється, що основна робота комісії спрямована на відновлення економіки країни шляхом використання різних інструментів боротьби з безробіттям у контексті збереження цінової стабільності.