ua en ru

ФРС США схвалила нормативний акт, що вимагає складання банками "заповітів життя" на випадок банкрутства

Федеральна резервна система (ФРС) США схвалила нормативний акт, який вимагає від великих банків і компаній складання докладного плану того, як вони будуть ліквідуватися у випадку, якщо опиняться на порозі банкрутства, повідомляє агентство Reuters.
Цей документ був розроблений ФРС спільно з Федеральною корпорацією зі страхування депозитів, яка схвалила його 13 вересня 2011 р. Для того, щоб нормативно-правовий акт набув чинності, необхідно було отримати схвалення обох регуляторів.
Згідно з документом, найбільшим банкам США необхідно до середини наступного року розробити так звані "заповіти життя", - плани за своєю реструктуризацією та ліквідацією у разі краху. Американські регулятори вводять цю вимогу для того, щоб уникнути негативних наслідків для економіки, які відбулися слідом за банкрутством банку Lehman Brothers у вересні 2008 р.
Схвалений сьогодні ФРС документ, дає уряду право брати під контроль банк або велику компанію, яка опинилася на межі краху і провести її через процес реструктуризації шляхом створення нової юридичної особи, якщо влада вирішить, що такий крок принесе менше шкоди для фондових ринків, ніж інші можливі рішення.
Строки, до яких банкам і корпораціям доведеться розробити "заповіти життя", залежать від їх розмірів. Банкам, які розташовують позабанківські активи на суму від 250 млн дол. повинні скласти цей план до 1 липня 2012 р. компанія, що володіє від 100 до 250 млн небанківських активів, доведеться написати "заповіти життя" до першого липня 2013 р., іншим - до 31 грудня 2013 р.