ua en ru

ФРС підвищує обов'язковий мінімум капрезервів для великих іноземних банків в США

Федеральна резервна система (ФРС) США підвищує обов'язковий мінімум капітальних резервів для найбільших іноземних банків, що працюють на території Сполучених Штатів.

Федеральна резервна система (ФРС) США підвищує обов'язковий мінімум капітальних резервів для найбільших іноземних банків, що працюють на території Сполучених Штатів, передає Associated Press.

Жорсткість норм ФРС проводиться з метою страхування від потенційних збитків за кредитами та запобігання ситуацій, подібних тій що викликала до життя світова фінансова криза 2008р. Нові вимоги аналогічні тим, що вже діють відносно великих американських банків.

Новий голова ФРС Джанет Йеллен на першому публічному засіданні регулятора підкреслила, що зміни в правилах будуть сприяти "усунення джерел уразливості", виявлених під час кризи. Нові правила були прийняті п'ятьма голосами "за", "проти" не було подано жодного голосу.

Іноземні банки заперечують проти змін. На думку керівництва, більш суворі правила приведуть до подорожчання бізнесу в США і зменшенню обсягу наданих кредитів.