ua en ru

ФРС може скоротити програму стимулювання економіки вже наприкінці 2013 р

Федеральна резервна система (ФРС) США може скоротити програму стимулювання економіки вже в поточному році в тому випадку, якщо економіка збереже темпи зростання і ситуація на ринку праці продовжить покращитися. Про це повідомив сьогодні Денніс Локхарт, президент Федерального резервного банку Атланти - одного з 12 банків, що входять до ФРС, передає Reuters.

"У поточному році очікує зростання економіки США в районі 2%, проте відзначив, що існує ймовірність того, що цей показник виявиться вище. Також він зазначив, що інфляція залишається порівняно невеликою і ФРС вдається її стримувати. Крім того, незважаючи на кризу на Кіпрі, ризик для економіки США, пов'язаний з економічною обстановкою в Європі, є меншим, ніж у 2012 р. Однак ринок праці, незважаючи на значні успіхи, як і раніше далекий від докризових показників", - вважає Локхарт.

Водночас, зазначив Локхарт, рішення про скорочення програми стимулювання економіки необхідно приймати тільки ретельно продумавши і зваживши ситуацію, тому що в протилежному випадку відновленню економіки може бути завдано непоправної шкоди. Таке рішення може бути прийнято на початку 2014 р., а за особливо сприятливих економічних показниках - наприкінця 2013 р.

Читайте також: Економіки країн БРІК втрачають інвестиційну привабливість