ua en ru

ФРС може знизити темпи скупки бондів, - Бернанке

Федеральна резервна система США може скоротити обсяги місячної скупки бондів в тому випадку, якщо американська економіка продовжить відновлення в швидкому темпі. Таку позицію озвучив глава ФРС Бен Бернанке, передає Associated Press.

Зниження обсягів скупки, за його словами, буде "украй помірним" і може початися в середині 2014 р. або раніше в тому випадку, якщо умови для зростання економіки США будуть сприятливими.

Раніше в ЗМІ з'явилися повідомлення про можливе скорочення програми стимулювання економіки США. Повідомлення негативно позначилися на ході торгів на біржах США і Європи.

Однак, як уточнив Бернанке, програма стимулювання буде скорочена лише в тому випадку, якщо "ринок праці буде демонструвати стабільне поліпшення". В даний час ФРС щомісячно скуповує в обсязі 40 млрд дол. забезпечених іпотекою цінних паперів і в обсязі 45 млрд дол. казначейських цінних паперів.

Бернанке відмовився відповісти на запитання одного з журналістів про свій можливий відхід з поста керівника ФРС, зазначивши, що не може нічого повідомити про свої особисті плани на майбутнє.

Читайте також: ФРС США зберегла облікову ставку в діапазоні 0-0,25%