ua en ru

ФРС повинна скорочувати програму купівлі активів поступово та лімітовано, - глава ФРБ Бостона

Глава Федерального резервного банку Бостона Ерік Розенгрен в інтерв'ю виданню The Wall Street Journal заявив, що скорочення 85 млрд дол програми ФРС щодо купівлі активів має бути лімітоване. Про це повідомляє телеканал "Росія 24".

"Якщо ви сумніваєтеся в стійкості процесу відновлення економіки і в тому, наскільки він самостійний, вам слід рухатися вперед невеликими кроками", - зазначив Розенгрен.

На його погляд, поточна ситуація як ніколи вимагає терплячості і пильності від регулятора. Дебати всередині ФРС навколо теми "коли скорочувати обсяги купівлі бондів" турбують весь фінансовий світ. Деякі представники американського Центробанку впевнені, що, незважаючи на поліпшення показників на ринку праці США, до яких призвела програма, щомісячна покупка активів на суму 85 млрд дол. може призвести до надмірного ризику активів.

За словами Майкла Хенсона, старшого економіста по США Bank of America Merrill Lynch, ринки очікують, що ФРС після вересневого наради прийме рішення скоротити обсяги купівлі активів приблизно на 20 млрд дол.