ua en ru

Пожежа під ЧАЕС локалізовано, - ДержНС

Пожежа під ЧАЕС локалізовано, - ДержНС Фото: до гасіння пожежі залучено 51 одиниця техніки, у тому числі 3 пожежних літаки і 2 вертольоти

Гасіння пожежі триває, ситуація контрольована

Фронт займання в районі Чорнобильської зони (Київська обл.) оточений і зупинений, гасіння пожежі триває. Про це йдеться в щоденному зведенні Держслужби з надзвичайних ситуацій.

"Станом на 6:00 29 квітня фронт пожежі оточений і зупинений. Ситуація контрольована. Гасіння пожежі триває", - сказано в повідомленні.

До гасіння пожежі залучено 51 одиниця техніки та 305 осіб, в тому числі 3 пожежних літаки і 2 вертольоти. На місці події розгорнуто штаб пожежогасіння, працює мобільна оперативна група.

За словами в. о. голови ДержНС Зоряна Шкіряка, вогнищ відкритого верхового вогню практично не залишилося. "Є окремі перекидання на маленькі частини молодих дерев, але вони незначні і пов'язані з поривами вітру. Крім того, на значній території триває тління трави. З самого ранку працює наша пожежна авіація і ефективно гасить залишки вогню. Радіаційний фон в нормі, ніяких загроз немає. Всім спокійно, ніякої паніки! Йде планова робота", - повідомив Шкіряк.

Остання інформація з пожежі в зоні відчуження. Ситуація значно покращилася. Фронт пожежі оточений і зупинений. Ситуація ...

Posted by Зорян Шкиряк on 28 Апрель 2015 г.

Нагадаємо, 12:45 28 квітня в Київській області виникла пожежа в Чорнобильській зоні на території спеціального комбінату "Чорнобильська пуща".

Вже увечері стало відомо, що у зв'язку із загостренням ситуації прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк прийняв рішення зібрати комісію з надзвичайних ситуацій у зв'язку з пожежами під ЧАЕС. За його словами, пожежа, яка сталася під Чорнобилем, є найбільшим з 1992 р.

Пізніше заступник голови ДержНС Микола Чечоткін повідомив, що причиною пожежі в "Чорнобильської пущі" може бути підпал.