ua en ru

У ФРН нова коаліція зосередиться на розвитку відносин з Європою

У ФРН нова коаліція зосередиться на розвитку відносин з Європою Фото: Мартін Шульц, голова партії СДПН (Уніан)

У Німеччині тривають переговори між трьома найбільшими партіями

У Німеччині тривають коаліційні переговори між Соціал-демократичною партією Німеччини (СДПН) Мартіна Шульца, Християнсько-демократичним союзом (ХДС) Ангели Меркель Християнсько-соціальним союзом (ХСС) Хорста Зеехофера. Про це, як повідомляє Deutsche Welle, заявив лідер СДПН Мартін Шульц.

В результаті переговорів лідери партій вирішили, що в центрі нової коаліційної угоди повинна знаходитися європейська політика.

За його словами, лідери партій єдині в позиції, що необхідно тримати курс на Європу.

"Європа і боротьба за сильну, оновлену і укріплену Європи повинна стати однією з головних завдань майбутнього німецького уряду", - сказав Шульц.

При цьому, він зазначив, що Німеччина повинна тісно співпрацювати не лише з Францією, але й залучити до цієї задачі східну сусідку - Польщу.

Сторони домовилися також про темах пенсійного забезпечення, догляду за престарілими та охорони навколишнього середовища. В результаті переговорів сторони відмовилися від нереалістичну мету скоротити кількість викидів в атмосферу до 2020 року на 40% відносно 1990 року. Однак замість цього вони узгодили план скорочення викидів на 55% до 2030 року.

Переговори між СДПН, ХДС і ХСС планують завершити створенням нової "великої коаліції". В якості орієнтовної дати завершення переговорів називалися 10-11 лютого.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що 30 січня, представники партій Християнсько-демократичний союз (ХДС), Християнсько-соціальний союз (ХСС) і Соціал-демократичної партії Німеччини (СДПН) домовилися щодо возз'єднання сімей біженців, які вже прибули в Німеччину і отримали статус шукача притулку.