ua en ru

У ФРН можуть розпочатися чергові переговори про створення урядової коаліції

У ФРН можуть розпочатися чергові переговори про створення урядової коаліції Фото: голова СДПН Мартін Шульц (europarl.europa.eu)

У СДПН є низка принципових умов, за яких вони готові обговорювати питання про коаліцію

У Німеччині переговори Соціал-демократичної партії (СДПН) з блоком ХДС/ХСС про створення "великої коаліції" можуть розпочатися наступного тижня, але спочатку члени СДПН повинні схвалити цей крок на партійному з'їзді 7 грудня. Про це заявив голова СДПН Мартін Шульц передає DW.

"Ми проаналізуємо, як і яким чином можливе формування уряду в Німеччині", - заявив політик.

Лідер СДПН також повідомив, що порадить однопартійцям вступити в переговори з консерваторами, однак підкреслив, що останнє слово залишиться саме за членами партії.

Повідомляється, що у СДПН є низка принципових умов, за дотримання яких вони готові обговорювати питання про формування "великої коаліції", серед них - запровадження цивільного страхування, в'їзд у країну членів сімей біженців, а також питання захисту клімату та охорони праці.

Зі слів Шульца, деякі пункти є для партії "невід'ємним ключовим моментом соціально-демократичної програми" і СДПН спробує максимально реалізувати пункти своєї передвиборчої програми.

Нагадаємо, канцлер Німеччини Ангела Меркель висловилася проти перевиборів у Бундестаг після провалу попередніх консультацій про коаліцію "Ямайка" і заявила, що готова до переговорів з СДПН.