ua en ru

Французького футболіста покарано жовтою карткою за з'їдений банан

22-річний нападник забив переможний м'яч у ворота команди "Ред Стар Сен-Уан" і відзначив його тим, що підбіг до лавки запасних своєї команди, взяв банан і почав його їсти.

У Франції гравець клубу третього футбольного дивізіону "Газеле Аяччо" Тамар Дьєду (на фото) отримав від судді жовту картку за з'їдений банан. Про це повідомляє L'Equipe.

22-річний нападник забив переможний м'яч у ворота команди "Ред Стар Сен-Уан" і відзначив його тим, що підбіг до лавки запасних своєї команди, взяв банан і почав його їсти. Головний суддя зустрічі Йохан Амель прийняв рішення показати Дьєду жовту картку.

Своїми діями гравець підтримав антирасистську кампанію, що розпочалася в Іспанії після того, як один з уболівальників "Вільярреала" кинув банан у захисника "Барселони" Дані Алвеса. Бразилець підняв банан, надкусив його, викинув у бік і продовжив гру.

Слідом за цим футбольна громадськість підтримала Алвеса, багато відомих гравців виклали в Інтернет свої фотографії, на яких вони їдять банани. Зокрема, так вчинив партнер Алвеса по збірній Бразилії, нападник російського "Зеніту" Халк.

Також його приклад наслідували головний тренер турецького "Сівасспора" Роберто Карлос, півзахисник "Зеніту" Аксель Вітсель, гравці англійського "Манчестер Сіті" Серхіо Агуеро і Яя Туре, головний тренер збірної Італії Чезаре Пранделлі, а також форвард "Барселони" Неймар.