ua en ru

Французькі слідчі допоможуть в розслідуванні теракту в Буркіна-Фасо

Французькі слідчі допоможуть в розслідуванні теракту в Буркіна-Фасо Фото: поліція

Шестеро жандармів і шестеро поліцейських допоможуть у розслідуванні

Співробітники французьких силових структур прибули в неділю в Буркіна-Фасо, щоб допомогти владі цієї африканської країни в розслідуванні теракту, здійсненого в п'ятницю в Уагадугу. Про це повідомляє Reuters.

Зазначимо, відповідальність за напад взяла на себе чинна в регіоні Сахеля і Сахари терористична організація "Аль-Каїда в країнах ісламського Магріба".

Наголошується, що слідство вже встановило, що терористи приїхали на місце злочину на трьох автомобілях. Перед цим вони відвідали для здійснення молитви мечеть, розташовану поблизу готелю. У неділю силові структури продовжили пошуки спільників терористів. Одночасно була посилена безпека готелів в столиці.

"На даний момент в числі загиблих значиться 29 осіб, однак список жертв ще не повний, він складається. Триває упізнання тіл, і до цієї процедури залучені дипломати, а також родичі загиблих ", - говориться у повідомленні.

Нагадаємо, Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк дав термінове доручення Міністерству закордонних справ у співпраці з компетентними органами іноземних партнерів з'ясувати обставини трагедії у Буркіна-Фасо, яка призвела до загибелі української родини, і надати всю вичерпну консульську допомогу.