ua en ru

Французькі пілоти на тиждень підуть на страйк

Французькі пілоти на тиждень підуть на страйк Ілюстративне фото (Air France)

Пілоти виступають проти транспортного закону

Головний пілотний союз Франції (SNPL) попередив уряд, що він оголосить в травні тижневий страйк. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Reuters.

Страйк триватиме з 6 по 11 травня і це може вплинути на всі авіакомпанії, що працюють у Франції. Причиною протестів є транспортний закон. який обговорюється в парламенті.

Профспілка пілотів побоюється, що закон може об'єднати їх з іншими більшими профспілками в секторі на переговорах з законодавцями або роботодавцями. Це, на думку профспілки, втопить їх голос, особливо з питань, що стосуються пілотів.

Загальнонаціональне повідомлення про страйк направлено прем'єр-міністру Едуарду Філіпу, міністру транспорту Елізабет Борн і міністру праці Мюріель Пеніко.

Страйк може торкнутися всі авіакомпаній, що працюють у Франції, включаючи Air France, Aigle Azur, Corsair, XL Airways, Easy Jet і Vueling.

Нагадаємо, ісландський лоу-кост WOW Air, який здійснював рейси з Рейк'явіка в міста Європи, США і Канади, оголосив про припинення польотів з 28 березня. Пасажирам скасованих рейсів бюджетник запропонував самостійно купити квитки у інших авіакомпаній і звернутися в банки або івано-франківськ для оформлення повернення грошей або переоформлення перельотів.