ua en ru

Французькі експерти допоможуть в боротьбі з корупцією в Україні

Французькі експерти допоможуть в боротьбі з корупцією в Україні Фото: Арсеній Яценюк та Франсуа Олланд

Яценюк і Олланд також обговорили виконання мінських угод

Французьких експертів притягнуть до розслідування корупційних справ в Україні. Про це в ході своєї зустрічі домовилися прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк і Президент Франції Франсуа Олланд, передає прес-служба Кабінету міністрів України.

"Важливим загальним пріоритетом є боротьба з корупцією. Арсеній Яценюк і Франсуа Олланд домовилися залучити французьких експертів до боротьби з відмиванням грошей та розслідування корупційних злочинів колишніх українських чиновників, багато з яких приховали свої доходи у Франції. Серед інших перспективних напрямків посилення співробітництва у сфері банківського нагляду та взаємодію між митними органами", - йдеться в повідомленні.

Яценюк і Олланд також обговорили виконання мінських угод, у тому числі постійні порушення вогню з боку керованих Росією терористів.

"Президент Олланд зазначив важливу роль спільних зусиль міжнародного співтовариства на підтримку України, її європейського вибору та процесу реформ. У цьому зв'язку глава уряду наголосив на важливості більш активного участі французьких підприємців у відновленні української економіки", - йдеться в повідомленні.

Також Яценюк і Олланд не домовилися, що Україна і Франція восени 2015 р. проведуть у Парижі інвестиційний саміт.