ua en ru

Екс-президента Франції Саркозі підозрюють в отриманні хабарів від Катару

Екс-президента Франції Саркозі підозрюють в отриманні хабарів від Катару Фото: Ніколя Саркозі (flickr.com eppofficial-3)

Прокуратура вважає, що Саркозі сприяв просуванню заявки Катару на проведення ЧС-2022

Французька прокуратура підозрює екс-президента країни Ніколя Саркозі в отриманні хабарів від Катару. Про це повідомляє The Daily Telegraph.

Повідомляється, що прокуратура підозрює Саркозі в тому, що він за хабар сприяв просуванню заявки Катару на проведення Чемпіонату світу з футболу 2022 року. Він також надавав допомогу катарської компанії Qatari Diar, яка в квітні 2010 року хотіла отримати частку у французькій компанії Veoliain.

За однією версією, частина грошей Саркозі отримав під час операції, в результаті якої катарський фонд придбав частку у французькому футбольному клубі "Парі Сен-Жермен".

У лютому Саркозі став фігурантом справи про незаконне фінансування своєї передвиборної кампанії. Також він підозрюється в тому, що отримувала багатомільйонні хабарі від лівійського лідера Муаммара Каддафі.

Нагадаємо, раніше прокуратура французького міста Бордо пред'явила звинувачення в корупції екс-президенту Франції Ніколя Саркозі. Його підозрювали в отриманні незаконної фінансової допомоги на президентську кампанію 2007 р. від колишньої власниці компанії L'L'oreal Ліліан Беттанкур.