ua en ru

Франція заявила про порушення міжнародного права новими санкціями США проти РФ

Франція заявила про порушення міжнародного права новими санкціями США проти РФ Фото: санкції проти РФ (колаж РБК-Україна)

Санкції США проти РФ, Ірану і Північної Кореї порушують міжнародне право

Франція заявила про порушення міжнародного права новими санкціями Сполучених Штатів Америки (США) проти Російської Федерації, Ірану і Північної Кореї. Про це повідомляє прес-служба Міністерства закордонних справ Франції.

"Вчора Конгрес США прийняв законопроект про введення нових санкцій щодо Росії, Ірану і Північної Кореї. Цей законопроект, якщо він буде оприлюднений, дозволить прийняти заходи проти європейських фізичних або юридичних осіб у ситуаціях, які не пов'язані з США", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією прес-служби, в результаті цього екстериторіального охоплення тексту представляється незаконним по міжнародному праву і раніше подібні тексти були оскаржені. Крім того, Франція пообіцяла обговорити це питання з Єврокомісією і з партнерами по ЄС.

"Щоб захиститися від екстериторіальних наслідків законодавства США (або іншого законодавства), ми будемо працювати як для адаптації наших національних механізмів, так і для оновлення механізмів", - резюмували в прес-службі МЗС.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у вівторок, 25 липня, Палата представників Конгресу США переважною більшістю голосів прийняла закон, згідно з яким Росія разом з Іраном і Північною Кореєю стає зовнішньополітичним супротивником США.