ua en ru

Франція вважає мінський формат єдиним способом вирішити конфлікт в Україні, - посол

Франція вважає мінський формат єдиним способом вирішити конфлікт в Україні, - посол Фото: Ізабель Дюмон

Відповідну заяву Дюмон зробила в ході національного експертного форуму "Ключові питання року"

Посол республіки Франція в Україні Ізабель Дюмон заявила, що Франція виключає інший механізм вирішення української проблеми, крім мінського формату. Про це вона повідомила в ході Національного експертного форуму Інституту Горшеніна, передає корреспондент РБК-Україна.

Відповідну заяву Дюмон зробила в ході національного експертного форуму "Ключові питання року".

"Ви питаєте, чи є якийсь інший план чи якісь інші можливості? Я персонально і як представник Франції не бачу іншої можливості ніж "Мінськ". Не тому, що "Мінськ" щось таке надзвичайне і добре, але тому що "Мінськ" - це щось таке базове. Ми запустили цей процес 1,5 роки тому, і це такі звичайні речі, щоб і солдати, і зброя були виведені. І причина, чому я не бачу плану "Б", тому що план "А" здається таким очевидним",- сказала Дюмон.

Вона додала, що наразі лунає багато критики стосовно мінського процесу, але критики не висувають інших ідей.

"Якщо будуть інші ідеї, то будь ласка. Ми будемо відкритими і будемо підтримувати вас, щоб ви отримали мир",- додала посол.

Нагадаємо, міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков заявив, що президент Франції Франсуа Олланд, виступаючи на засіданні ПАРЄ, висловив абсолютно неприйнятні для України речі.

Відзначимо, Франсуа Олланд під час пленарного засідання ПАРЄ заявив, що прогрес в реалізації мінських угод занадто повільний.