ua en ru

Франція розраховує на допомогу у боротьбі з тероризмом

Франція розраховує на допомогу у боротьбі з тероризмом Фото: Ізабель Дюмон

Посол Франції згадала про членство України в раді безпеки ООН

Франція розраховує на допомогу України у питанні боротьби з тероризмом. Про це на прес-брифінгу заявила надзвичайний і повноважний посол Франції в Україні Ізабель Дюмон, передає кореспондент РБК-Україна.

"У суботу президент Порошенко і прем'єр-міністр Яценюк сказали мені, коли вони прийшли до нас в посольство, про готовність України посилити нашу співпрацю в боротьбі з тероризмом. Я вдячна їм за цю позицію. Ми розраховуємо на Україну, яка з січня наступного року буде засідати в якості непостійного члена в Раді безпеки ООН, щоб надати боротьбі з тероризмом пріоритетне значення на рівні ООН", - повідомила вона.

Нагадаємо, увечері 13 листопада в Парижі відбулася серія терактів у різних районах міста. Спочатку сталися три вибухи біля Stade De France, де проходив матч Франція-Німеччина. Крім того, терористичні атаки сталися в п'яти інших місцях Парижа. Зокрема, терористи захопили і розстріляли заручників у театрі Bataclan. У загальній складності, в результаті нападів загинули 129 осіб, ще понад 350 осіб отримали поранення. Відповідальність за вчинення терактів в Парижі взяли на себе бойовики ИГИЛ.

У Франції в ході антитерористичних рейдів заарештували 23 людини. Раніше у Бельгії поліція затримала 7 осіб, які можуть бути причетні до скоєння терактів. Однак потім п'ятьох з них відпустили.