ua en ru

Франція проведе міжнародну зустріч по Сирії без участі РФ

Франція проведе міжнародну зустріч по Сирії без участі РФ Фото: Франция

Повний список можливих учасників і рівень їх представництва поки не оголошується

У Франції завтра, 27 жовтня, відбудеться міжнародна зустріч щодо ситуації в Сирії "за участю представників різних зарубіжних країн", але без залучення Росії. Про це повідомив офіційний представник Міністерства закордонних справ Франції Ромен Надаль, повідомляє "Российская газета".

"Ми працюємо над організацією нової зустрічі з участю основних регіональних партнерів у вівторок в Парижі", - заявив він, так і не назвавши повний список можливих учасників і рівень їх представництва.

Як повідомляється, в Парижі запевняють, що глава МЗС Франції Лоран Фабіус "кілька разів переговорив із зарубіжними колегами з США, Йорданії та Саудівської Аравії, а також з генеральним секретарем ООН".

Крім того наголошується, що раніше міністр дав зрозуміти, що сподівається покликати на зустріч також "німецьких і британських друзів".

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в рамках розмови з королем Саудівської Аравії Салманом ібн Абдул-Азізом Аль Саудом держсекретар США Джон Керрі досяг домовленості про збільшення підтримки помірної опозиції в Сирії.