ua en ru

Франція може продати "Містралі" Китаю

Франція може продати "Містралі" Китаю Фото: вертольотоносець типу Містраль

ВМФ Франції 9-15 травня перебуває з візитом в порту Шанхай

Франція може продати Китаю побудовані для Росії вертольотоносці типу "Містраль". Це може статися під час відвідування 9-15 травня групою кораблів Військово-морського флоту Франції порту Шанхая, повідомляє Want China Times з посиланням на китайське видання Duowei News.

Як пише видання, в офіційному мікроблозі Військово-морського флоту Народно-визвольної армії Китаю йдеться, що група ВМФ Франції, яка прибула в шанхайський порт, складається з двох військових кораблів - Dixmude (десантний корабель типу "Містраль") і Aconit (фрегат класу "Лафайєт"). Відзначається, що вертольотоносець типу "Містраль" вперше відвідає китайський порт.

Також Франція розглядає можливість продажу побудованих для Росії "Містралів" іншим країнам. В якості потенційних покупців розглядається Китай, Бразилія, Канада, Єгипет і Індія.

"Навіть при тому, що у Китаю вже є плани розробити власний універсальний десантний корабель, країна може придбати вертольотоносці "Владивосток" і "Севастополь", щоб потім їх скопіювати", - пише видання.

Раніше повідомлялося, що Франція може затопити побудовані для Російської Федерації "Містралю". Париж розглядає такий варіант при розірванні контракту у разі відмови від їх поставки.