ua en ru

Франція закликає до якнайшвидшого зняття санкцій з Катару

Франція закликає до якнайшвидшого зняття санкцій з Катару Фото: глава МЗС Франції Жан-Ів Ле Дріан (diplomatie.gouv.fr)

Під час візиту до Саудівської Аравії керівник французького МЗС висловив стурбованість у зв'язку з ситуацією з Катаром

Франція закликає скасувати санкції проти Катару. Про це заявив французький міністр закордонних справ Жан-Ів Ле Дріан після зустрічі зі своїм катарським колегою Мухаммадом бін Абдуррахман Аль Тані в Досі, передає Reuters.

"Франція закликає якомога швидше зняти всі заходи, які впливають на громадян Катару, багатонаціональні сім'ї, які були розділені, і студентів", - сказав він.

Крім того, цього ж дня Дріан під час візиту до Саудівської Аравії та зустрічі з саудівським міністром закордонних справ Аделем аль-Джубейром висловив заклопотаність у зв'язку з ситуацією з Катаром.

Зі слів Джубейра, питання щодо Катару можна вирішити на Раді співробітництва арабських держав Перської затоки, до якої входить шість країн регіону.

Він висловив сподівання, що криза з Катаром вирішиться в рамках країн Перської затоки і Доха "прийме вимоги міжнародного співтовариства".

Нагадаємо, 13 липня державний секретар США Рекс Тіллерсон залишив регіон Перської затоки, відмовившись коментувати переговори з Катаром щодо врегулювання кризи.