ua en ru

Франція постачає Україні самохідні гаубиці, - Макрон

Франція постачає Україні самохідні гаубиці, - Макрон Фото: президент Франції Еммануель Макрон (Getty Images)

Франція постачає Україні протитанкові ракети "Мілан" та самохідні гаубиці "Цезар". Президент Франції Еммануель Макрон заявив, що це зробиться з метою допомогти країні впоратися з російським вторгненням.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на інтерв'ю Макрона виданню Ouest-France.

"Ми як і раніше поставляємо значну кількість обладнання, від "Мілана" до "Цезаря", в тому числі кілька видів озброєнь. Я думаю, що ми повинні продовжувати йти цим шляхом", - сказав він.

При цьому він зазначив, що "червоною рисою" є вступ у війну.

Як зазначає видання, французький "Цезар" - вантажівка підвищеної прохідності, оснащена 155-мм гарматою, здатною з високою точністю вразити ціль на відстані 40 км. Він виробляється компанією Nexter і експортується в сім країн. З 2008 року 77 установок поставлені під у французькі артилерійські підрозділи. Згідно з джерелами, 12 гармат "Цезар" для України будуть вилучені з армійського запасу.

Франція постачає Україні самохідні гаубиці, - Макронhttps://www.ouest-france.fr/

За даними видання, знаряддя "Цезар" будуть переправлені в Україну. Артилерія України також буде посилена артилерійськими системами, поставленими США (це буксирувані гармати калібру 155 мм) і Нідерландами, які поставлять Panzerhaubitze 2000 (самохідна гармата німецького виробництва, 64 шт.).