ua en ru

Франція передасть Росії "Містраль", 14 листопада, - Рогозін

Франція передасть Росії "Містраль", 14 листопада, - Рогозін Джерело фото:twitter.com/Новости Украины
Компанія "Рособоронекспорт" отримала від французької сторони запрошення на 14 листопада 2014 р. на передачу Росії першого вертольотоносці типу "Містраль" і спуску на воду другого.

Компанія "Рособоронекспорт" отримала від французької сторони запрошення на 14 листопада 2014 р. на передачу Росії першого вертольотоносці типу "Містраль" і спуску на воду другого. Про це заявив віце-прем'єр-міністр Росії Дмитро Рогозін, повідомляє ВВС Росія.

"Рособоронекспорт" отримав запрошення прибути 14 листопада в Сен-Назер, де вже знаходиться 360 російських військових моряків - два екіпажу і 60 фахівців-інструкторів нових екіпажів, для передачі корабля Росії першого корабля "Владивосток" і для спуску на воду другого корабля", - сказав Рогозін.

Нагадаємо, у вересні Франція заявила про можливе припинення "Містралів" через підтримку Росією терористів на сході України.

Президент Франції Франсуа Олланд заявив, що "Містраль" може бути доставлений в Росію, якщо угода про припинення вогню в Україні буде дотримуватися, і якщо ситуація буде врегульована.

У свою чергу Польща заявила, що відмовиться від французького озброєння у разі розморожування поставок "Містралів" Росії.

Глава Адміністрації Президента Росії Сергій Іванов заявив, що Росія має намір судитися з Францією у разі відмови від поставки вертольотоносців типу "Містраль" і вимагати відшкодувати неустойку за контрактом.