ua en ru

Франція оштрафувала Facebook на 150 тис. євро за збір даних користувачів

Франція оштрафувала Facebook на 150 тис. євро за збір даних користувачів Фото: Facebook

Французька комісія перевірила документи соцмережі

Франція оштрафувала соціальну мережу Facebook на 150 тис. євро за збір даних з користувачів мережі. Про це повідомляє прес-служба Національної комісії з інформаційних технологій і свободі Франції (CNIL).

"CNIL оштрафувала соцмережу Facebook на 150 тис. євро за результатами вибіркової перевірки документів соцмережі з метою контролю дотримання закону про захист персональних даних користувачів після змін у політиці Facebook в 2015 році", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією французької нацкомісії, були виявлені численні порушення закону. Наприклад, Facebook масово використовував особисті дані користувачів для адресної реклами.

Крім того, соцмережа стежила за пошуковими запитами своїх користувачів за допомогою cookies, що містять історію відвідин сайтів і інформацію про вподобання.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у Facebook почали боротьбу з поширенням так званого "порно з помсти". У соцмережі блокують репости інтимних зображень людей, які завантажили без їхньої згоди. Система визначає подібні фото і видаляє їх. Нововведення буде функціонувати у Facebook, Messenger і Instagram.