ua en ru

Франція оголосить про рішення завдати удару по Сирії після збирання доказів

Франція оголосить про рішення завдати удару по Сирії після збирання доказів Фото: Емманюель Макрон (flickr.com)

Франція може приєднається до США і Великобританії в проведенні повітряних ударів

Франція прийме рішення про авіаудар по об'єктах урядових військ в Сирії, коли будуть зібрані всі необхідні докази про хімічну атаку в сирійському місті Дума. Про це заявив президент Франції Емманюель Макрон, передає Reuters.

Президент Франції підкреслив, що спершу необхідно все ретельно перевірити.

"Наші команди працювали над цим весь тиждень, і нам потрібно буде приймати рішення в належний час, коли ми будемо вважаємо це найбільш корисним і ефективним", - сказав французький лідер.

Також він додав, що у французьких властей є докази того, що хімічна атака сталася з подачі президента Сирії Башара Асада. Однак Макрон зазначив, що необхідно не допустити ескалації ситуації на Близькому Сході.

Очікується, що Франція приєднається до Сполучених Штатів і Великобританії в проведенні повітряних ударів або якоїсь іншої форми нападу у відповідь на використання хімічної зброї, але залишається неясним, коли це може статися або навіть якщо це безумовно буде.

У свою чергу, президент США Дональд Трамп в Twitter в четвер зранку заявив:"Ніколи не говорив, коли станеться напад на Сирію. Може бути, скоро або зовсім не так скоро".

Нагадаємо, як повідомлялося раніше, вчора Трамп повідомляв, що Росія заявила про намір збивати всі ракети США, випущені по позиціях в Сирії. У відповідь на таку заяву РФ Трамп закликав Росію готуватися до того, що ракетні удари будуть. Разом з тим, у Пентагоні відмовилися коментувати такі заяви Трампа. Пізніше стало відомо, що США ще не ухвалили остаточного рішення з можливим атакам в Сирії.