ua en ru

Франція обіцяє тривалу військову присутність в Африці

Франція обіцяє тривалу військову присутність в Африці Фото: Франсуа Олланд у Малі

Це має стати частиною тривалої участі Парижа у боротьбі з ісламістськими угрупованнями

Французькі військові й надалі залишатимуться на Африканському континенті. З відповідною заявою виступив президент Франції Франсуа Олланд під час франко-африканського саміту в столиці Малі Бамако, передає DW.

Зазначено, що в саміті взяли участь 30 глав держав та урядів. За словами французького президента, військова присутність стане частиною тривалої участі Парижа у боротьбі з ісламістськими угрупованнями.

"Це триватиме довго, адже нам треба протистояти терористичним угрупованням, які особливо добре оснащені та рішуче налаштовані дестабілізувати цілий регіон", - пояснив Олланд.

Він наголосив, що метою Франції є проведення вишколу місцевих військових і силовиків, щоб вони самотужки змогли боротися з екстремістами.

Водночас Париж обіцяє значно збільшити свою невійськову допомогу для розвитку Африки. Упродовж наступних п'яти років виділені на ці цілі кошти мають зрости на 15% до загалом 23 мільярдів євро.

Крім того, учасники саміту висловили намір спільними зусиллями боротися проти тероризму і нелегальної міграції. Повідомляється, що головною метою цієї боротьби стануть нелегальні перевізники і контрабандисти, а також наркоторговці. Ці заходи мають також завдати удару й по головних джерелах фінансування тероризму, вважають учасники саміту.

Нагадаємо, раніше глава Франції Олланд, перебуваючи з візитом в Багдаді, заявив, що метою боротьби з угрупованням "Ісламська держава" є, серед іншого, і гарантування безпеки на французькій території.