ua en ru

Франція та Нідерланди скликають екстрені засідання силовиків

Франція та Нідерланди скликають екстрені засідання силовиків Фото: президент Франції Франсуа Олланд

Париж та Амстердам збирають наради через серію терактів в Брюсселі

Франція та Нідерланди скликають екстрені засідання силовиків через серію терактів у Брюсселі (Бельгія).

Зокрема, голова уряду Нідерландів Марк Рютте повідомив, що Кабінет міністрів збереться на екстрене засідання.

Afschuwelijk nieuws uit Brussel. België is opnieuw getroffen door laffe en moorddadige aanslagen. Ons hart gaat uit naar...

Опубликовано Minister-president 22 марта 2016 г.

"Жахливі новини з Брюсселя. Бельгія знову стала об'єктом страшних атак... Нідерланди повністю готові надати будь-яку допомогу нашим сусідам. Я вже зв'язувався з бельгійським колегою. Зараз ще багато чого незрозуміло, але очевидно, що потрібна особлива пильність... Ми вживатимемо всіх необхідних заходів безпеки", - написав прем'єр на своїй сторінці у соцмережі Facebook.

Так, голландське видання RTL повідомляє, що у Нідерландах буде посилено заходи безпеки в аеропортах та на станціях, а також посилено контроль на кордонах. Рівень терористичної загрози поки не буде змінено.

Крім того, президент Франції Франсуа Олланд скликав надзвичайну нараду за участю прем'єр-міністра Мануеля Вальса та силовиків у своїй резиденції, передає Укрінформ, посилаючись на власні джерела.

"Після вибухів у Брюсселі президент (Французької) Республіки скликав надзвичайну нараду за участю прем'єр-міністра Мануеля Вальса, міністрів оборони та внутрішніх справ Жан-Іва Ле Дріана й Бернара Казнева і представників спецслужб", - підкреслив співрозмовник.

За словами джерела, нарада розпочалася об 11:00 (за київським часом).

Нагадаємо, у Брюсселі (Бельгія) всі інститути закриті сьогодні, зустрічі чиновників Європейського Союзу скасовані.

В результаті сьогоднішнього вибуху в аеропорту Брюсселя (Бельгія) загинули 13 людей, ще 35 отримали поранення. Сьогодні вранці в аеропорту "Завентем" і на станції метро Маальбек сталися теракти. Два вибухи прогриміли в аеропорту в залі вильотів біля стійки American Airlines, а пізніше ще один вибух прогримів на станції метро біля інститутів Євросоюзу.

Пізніше стало відомо, що на станції метро Площа Шумана також стався вибух. Згодом зявилася непідтверджена інформація, що загалом в брюссельському метро прогриміли чотири вибухи.