ua en ru

Франція не буде проводити військову операцію в Сирії без США

Франція не розпочне військову операцію проти сирійського уряду в поодинці. Париж очікує рішення США з цього питання . Таку заяву зробив міністр внутрішніх справ П'ятої республіки Мануель Вальс. "Ми потребуємо коаліції" , - підкреслив політик.

Франція не розпочне військову операцію проти сирійського уряду в поодинці. Париж очікує на рішення США з цього питання . Таку заяву зробив міністр внутрішніх справ П'ятої республіки Мануель Вальс (на фото), передає Reuters. "Ми потребуємо коаліції" , - підкреслив політик.

У понеділок, 2 вересня, прем'єр -міністр Франції Жан- Марк Еро проведе зустрічі зі спікерами верхньої і нижньої палат парламенту, політики обговорять сирійське питання. Парламентські дебати, присвячені військовій операції проти Дамаска, відбудуться в середу.

Тим часом сирійська опозиція озвучила свою позицію стосовно останніх дій Вашингтона. Повстанці оголосили, що були розчаровані рішенням Президента Барака Обами направити проект резолюції, присвячений вторгненню до Сирії, на розгляд Конгресу. При цьому заколотники вірять, що Конгрес схвалить пропозицію американського лідера.

Минулого тижня парламент Великобританії відповів відмовою прем'єр - міністру Девіду Камерону , який ратував за початок операції проти Сирії.

29 серпня генеральний секретар ООН Пан Гі Мун закликав американського Президента не починати військової операції в Сирії , поки там знаходяться експерти міжнародної операції з хімічної зброї . Напередодні команда експертів ООН завершила роботу.

Після появи інформації про орієнтовний використання силами Президента Сирії Башар Асада хімічної зброї стало можливим військове втручання Заходу в сирійський конфлікт. Заяви про готовність до бомбардування сирійських об'єктів зробили Сполучені Штати і Великобританія.

Повідомлення про те, що сирійські війська зробили хімічну атаку викликали обурення міжнародної спільноти, а США наполягають на проведенні військової операції в Сирії. Напередодні держсекретар США Джон Керрі заявив, що у Вашингтона практично немає сумнівів, що хімзброю застосували війська уряду Башара Асада. Також за даними американської розвідки був використаний нервово-паралітичний газ. За даними розвідки США, в результаті хімічної атаки в передмісті Дамаска 21 серпня 2013 загинули 1429 осіб, у тому числі 426 дітей.

Сьогодні стало відомо, що французька розвідка встановила обсяги хімічної зброї в Сирії. Згідно з даними доповіді, який подали в уряд, Сирія володіє одним з найбільших світових запасів хімзброї, який складається зокрема кылька сотень тонн іприту, десятка тонн VX, а також кількох сотень тонн зарину.

Офіційний Дамаск звинувачує у використанні хімічної зброї повстанців. У Сирії побували інспектори ООН, метою яких було розслідування цієї НП.