ua en ru

Франція має намір підвищити податкові збори на великі компанії і найбагатші верстви населення

Франція збирається підвищити податкові збори на великі компанії, а також найбільш багаті верстви населення. Таким чином, уряд думає покрити дефіцит у наступному році, повідомляє телеканал "Росія 24".

Проект річного бюджету, який французький Президент Франсуа Олланд проектує з нуля, передбачає мінімальне скорочення витратних статей.

При перегляді бюджету на поточний рік в червні-липні Олланд використовував основні параметри, закладені при Ніколя Саркозі. План французького бюджету на 2013 р. передбачає підвищення податкових надходжень на суму в 20 млрд євро, а також включаючи збільшення податку на доходи фізосіб понад 1 млн євро до 75%. З'явиться також новий податок на доходи понад 150 тис. євро на рік розміром в 45%.

Витрати скоротяться на 10 млрд євро, операційні витрати - на 2,8 млрд євро, інвестиції - на 1.2 млрд євро. Так, влада має намір знизити дефіцит бюджету на 3% ВВП (вимоги ЄС) проти запланованих на цей рік 4,5%.

"Це правда, що ми просимо особливих зусиль з боку найбільш забезпечених людей - найбагатших 10% і особливо першого 1%. Великі компанії, що входять в індекс CAC 40, платять менше, ніж невеликі компанії, а іноді не платять їх зовсім. Тому ми також просимо їх зробити зусилля", - сказав прем'єр-міністр Франції Жан-Марк Еро.

Тим часом, за оцінками економістів, для стимулювання економіки у Франції, дефіцит потрібно знижувати до 3,7%, а не до 3%.

Читайте також: Обсяг ВВП Франції в II кварталі не змінився