ua en ru

Франція готується до кібератак з Росії

Франція готується до кібератак з Росії Фото: Франція готується до кібератак (pixabay.com)

Франція готується до кібератак з Росії. Державний секретар з цифрових технологій Седрік о. запевнив, що країна зберігає пильність перед обличчям загрози російських кібератак.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на BFM TV.

За його словами, щоб захистити державу і його стратегічні компанії, Франція підвищила рівень своєї підготовки і пильності до кібератак. Очікується, що Росія посилить кібератаки по всій Європі на тлі війни проти України.

"В Україні відбуваються кібератаки. На решті частини європейського континенту у нас був і є страх перед цим. Те, що ми бачимо, досить обмежене: в даний час ми бачимо тільки один приклад, який, ймовірно, є кібератакою, це проблема супутникового оператора Viasat", - сказав він.

Кібератака на американського супутникового оператора Viasat, що сталася на початку вторгнення Росії в Україну, фактично позбавила доступу до Інтернету тисячі європейських інтернет-користувачів, у тому числі 9 тисяч осіб у Франції. Інші порушення також спостерігалися в Німеччині та Східній Європі.

Седрік о повідомив, що планує зустріч з європейськими колегами у вівторок 8 і середу 9 березня в Невері на саміті з кібербезпеки та боротьби з дезінформацією.